2019-04-17
上次食过叉烧米,觉得食物同环境唔错,今日再试下其他菜式深井烧鹅(例牌)例牌比想像中份量多,我本身好怕烧鹅有层厚厚肥膏,不过呢度啲烧鹅唔肥,皮脆肉嫩,好味!要试!蜜汁叉烧第二次食叉烧,水准一致,叉烧肥瘦适中,而且软身,推介!上汤浸时蔬(菜心)正常,冇特别,纯粹惊食得太多肉,好油腻,所以点碟菜炸鲜奶即点即炸,好热!( 食嘅时候要小心)奶酱做得好好,有啲酒楼会做得好硬,但系呢度嘅奶酱系半固体状态,所以好滑。奶酱应该系用北海道3.6牛乳同椰浆做,好香。外层好脆,不过有少少油一定要趁热食,冻左个皮会淋,会打折扣Overall, 推介!而家好少地方有炸鲜奶食,而呢间系比较做得好嘅一间生炒腊味糯米饭分量大概两碗左右,饭炒得干身,饭粒粒分明,但系腊味美唔算多,味道唔错松露鲮鱼球即点即咋!第一次食爆浆鲮鱼球,有惊喜,黑松露酱可以再浓d,鲮鱼球弹牙,炸得好香!推介!朋友满意推介,当然价钱唔平,不过系回头之选。上菜速度:6/10 - 烧味上得好快,小菜( 特别系要炸)相对比较慢每人平均消费:240服务:7/10环境:7/10 - 干净,唔太迫
深井烧鹅(例牌)
蜜汁叉烧
第二次食叉烧,水准一致,叉烧肥瘦适中,而且软身,推介!
上汤浸时蔬(菜心)
正常,冇特别,纯粹惊食得太多肉,好油腻,所以点碟菜
炸鲜奶
即点即炸,好热!( 食嘅时候要小心)
外层好脆,不过有少少油
一定要趁热食,冻左个皮会淋,会打折扣
生炒腊味糯米饭
松露鲮鱼球
朋友满意推介,当然价钱唔平,不过系回头之选。
每人平均消费:240
服务:7/10