2022-03-22 21 浏览
长时间留喺屋企抗疫,今日终于忍唔住同朋友去咗呢间位于元朗锦田非常偏僻嘅靓靓Cafe唞吓气。喺锦田邮政局落行过对面马路就见到,不过路痴嘅我仍然都系左行右行揾咗一阵路😅餐厅外观纯白色为主,俾人感觉简洁舒服,入到去里面装修系较为日式简约风,最尽头有一个小花园,俾人感觉都好清幽。睇一睇个菜单先~我同朋友叫咗黑松露蟹肉沾酱配吐司、牛肉吐司、无花果班戟、Dirty同马骝搣铁观音。餐厅上菜嘅次序都好似有啲心思,首先上嘅系嘢饮俾你润一润喉。跟住就去到类似前菜嘅黑松露蟹肉吐司,法包烘到热热地,黑松露味几出,蟹肉比得都几大方,好好味!!跟住就嚟到较似主菜嘅牛肉吐司,牛肉配芝士再配焦糖洋葱同火箭菜,四样嘢都好合拍,牛肉软淋唔韧,好味!最后,就系甜品无花果班戟,外热中冷,冰火交融,同样好味😋下次有机会应该会试另一种口味。
睇一睇个菜单先~

餐厅上菜嘅次序都好似有啲心思,首先上嘅系嘢饮俾你润一润喉。