2021-10-01 106 浏览
今晚同朋友嚟到元朗呢间Cafe食个early dinner,其实之前已经嚟过一次,对佢嘅咖啡同牛角包都念念不忘,所以即使住得唔近,都山长水远特登再入嚟食。呢度环境都系行简约风,所有嘢以白色为主,俾人一种好舒服嘅感觉,正中我下怀,咁啱坐喺舖头嘅角落头,抬头一望仲有只白色嘅马骝拎住盏灯泡,几有趣。嘢食嘢饮选择唔算特别多,但麻雀虽小五藏俱全,想食嘅都有,而且有质素保证。我朋友叫咗Apple Americano同鸡蘑菇批,而我就叫咗抹茶latte同芝士火腿牛角包。Apple Americano除咗有咖啡之外,仲有清新嘅水果香,顺口好饮。冻抹茶latte都好饮,但我比较钟意上次黎饮嘅普通冻latte。芝士火腿牛角包同上次味道一样,牛角包仍然都系好香脆,芝士同火腿堪称不败嘅经典。鸡蘑菇批皮脆,有牛油香。整体而言令人非常满意,系会想再encore嘅Cafe!