2024-08-30 49 浏览
有日系旺角行完街,白布街一间日居酒居式,环境设计同日本嘅居酒屋好似,地下个层系吧枱,第二层系日式榻榻米,环境身于喺日本食嘅居酒屋🏮 职员都好细心 介绍墙上既当日厨师推介菜式 我地叫左冷点夏日二人前 $468 个套餐好丰富 满足晒想食既食物 真系好抵食啊🌟先付2点盛: 薯仔青瓜沙律🥗 + 腌制咗嘅蒜头及紫洋葱渍物🧅酸酸甜甜 好开胃🤤 🌟时令日本真蚝: 入口超顺滑 肉质爽滑肥美 配上酸味味嘅酱汁 好想食多只😋🌟池鱼一条: 好新鲜及鲜甜 真心佩服师傅嘅手工 每一块都一薄切 再有几块厚肉池鱼 好有口感👍 配上特制酱油 鲜味更加突出🌟厨师精选烧物拼盘: 8款不同款式串烧 鸡翼、牛肉、海鲜虾、粟米、鸡腿肉串、日本茄子、鸡软骨、自家制免治鸡肉棒 全部都烧到热辣辣 火候控制好好 鸡翼皮脆内嫩 自家制免治鸡肉棒配上蛋黄 好夹啊. 🌟泡菜鸭肉冷稻庭乌冬: 冻冰冰既乌冬配泡菜,真系好啱夏天食🌟甜品: 哈蜜瓜大福 🍈及蕨饼 哈蜜瓜味好浓 口感烟靭 另外仲叫左2样食物🥘🌟蒲烧鳗鱼饭$98 鳗鱼以汁烧香,厚肉肥美,鱼油味好突出,酱汁份量亦啱啱好。配紫菜及日本米饭 🍚 🌟烧鹅肝多士 $68 烧得好香 入口即

🌟泡菜鸭肉冷稻庭乌冬: 冻冰冰既乌冬配泡菜,真系好啱夏天食

🌟甜品: 哈蜜瓜大福 🍈及蕨饼 哈蜜瓜味好浓 口感烟靭

另外仲叫左2样食物🥘
蒲烧鳗鱼饭

🌟蒲烧鳗鱼饭$98
鳗鱼以汁烧香,厚肉肥美,鱼油味好突出,酱汁份量亦啱啱好。
配紫菜及日本米饭 🍚

🌟烧鹅肝多士 $68