2023-01-10
啱啱去完日本返嚟,特别挂住日本嘢!☁️ 见到网上有人推介一啲隐世嘅日本料理小店,所以特登远道而来试吓!落咗巴士之后,原来巴士站对面就系餐厅,步行一两分钟就已经到,都算方便嘅!一嚟到,见到门口都几有日本居酒屋嘅感觉!推开门,原来入面装修都几骨致㗎!我哋拣咗窗边一张梳化嘅角落位置,贪呢个位置私隐度高啲,同埋对住出边嘅花草景都几靓㗎 !💐🌷🪸🌾🪴我哋嗌咗两个定食套餐:鲭鱼 + 烧牛肉。上枱嘅时候发现原来定食套餐嘅摆盘真系几靓仔,用嘅碗碟、餐具同埋器皿都好精致,我好钟意呀!烧牛肉套餐好抵食,$52嘅牛肉好大碟,下面有啲沙律菜。😇我哋升级咗要热乌冬,乌冬份量唔算好多,口感少少林,下次我应该会拣返饭。🤫鲭鱼烤得好好味,白饭🍚上面𠮶啲饭素超级香脆,食到舔舔脷!😋小菜就有海蜇🐙同埋酱渍青瓜🥒,味噌汤入边有块鱼蛋🍥同埋有一只蚬。成个感觉都好似返咗去日本咁呀!巧开心!
鲭鱼烤得好好味,白饭🍚上面𠮶啲饭素超级香脆,食到舔舔脷!😋
成个感觉都好似返咗去日本咁呀!巧开心!