2022-12-21
月半堂 地址: 荃湾怡乐街1-5号海滨花园海裕阁22座地下108号舖荃湾民宅区有间CP值几高嘅日式小店🤩,估唔到又比我发现到。上腹牛五花肥牛片火锅🍲$78真系估佢唔到,肥牛大大块好够滑溜🤩而且牛肉味浓郁,咬落爽口😚,CP值几高,加上好重份量嘅昆布海鲜汤😋,淡淡得好浓郁好入味。炭烧竹轮明太子乌冬🍝$60大大卷竹轮和大大份乌冬非常厚身弹牙顺滑😎,食落口感好Cream明太子酱忌廉味好足😍,加上面头洒上鱼子同紫菜丝更加增加乌冬口感😝。香葱沙律脆鸡🐣$38炸脆鸡肉质Juicy一啲都唔鞋口,再加上自家红胡椒酱🤭辣辣地,真无估唔到咁Match,好邪恶几惹味呀😍。甘栗紫薯🌰$20紫薯饼都几有惊喜,啖啖食落口唔单止有紫薯甜味🥳,仲有一粒粒细细粒嘅甘栗,好有口感😎。玄米茶🍵+$8玄米茶味道好清香,入口啖啖都有玄米粒咬口😛。#nicefoodie荃湾—--------------------#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodi
荃湾民宅区有间CP值几高嘅日式小店🤩,估唔到又比我发现到。
上腹牛五花肥牛片火锅🍲$78
炭烧竹轮明太子乌冬🍝$60
香葱沙律脆鸡🐣$38
甘栗紫薯🌰$20
玄米茶🍵+$8
玄米茶味道好清香,入口啖啖都有玄米粒咬口😛。
#nicefoodie荃湾
—--------------------
#food #foodporn #hkfoodblog #hkgoodblogger #foodphotography #foodie #foodblogger #goodstagram #hkfood #hkfoodie #hkfoodlover #delicious #breadfast #dinner #lunch #restaurant #eat #phtooftheday #yummy #chef #hk #香港 #香港美食 #美食 #荃湾美食 #打卡 #荃湾 #香港口味 #隐世美食 #隐世小店 #半价优惠 #人气餐厅 #人气美食 #香港好去处 #日式 #日本