2024-02-04
咁啱行过呢间餐厅,闩工嘅我谂住黎个放松嘅晚餐。一入到去先发现境意外地舒服,打档位、摆盘都几有心思。餐牌上面𠮶啲菜听落都好平民,但系我啱啱口味,决定试吓佢地嘅签名菜。首先,个泰式冻柠茶好消暑,味道正中夏天嘅清新,饮完一杯再要咖一杯!跟住嚟个泰泰鸡,真系几夹,鸡肉外酥内嫩,啖啖肉咁滑,泰式酱汁酸酸甜甜,够kick,啖啖开胃!但系讲真,今日惊喜就系个素肉丸子。净系睇,你根本分唔到系唔系真肉,食落去嘅口感都系咁弹牙。加上个番茄酱汁酸酸地,简直Perfect match!同埋个薯蓉,滑溜溜嘅,香浓又唔油,真系捞到晒我个心啊!净系𠮶三样已经令我好满足喇,真系要向幕后嘅厨师手势致敬,佢地将平民食材变成咁高水准嘅料理。下次经过,一定会再入黎食!哩度嘅美食,系会令你想念,一试难忘嘅!🍽️🌿✨