2015-05-19 2089 浏览
saizeriya系好多人既至爱,贪佢够平够好食,但个日去同友人食呢间分店仲叫左D有伏既野食,特别同大家分享,大家记得小心!首先系北角呢间等位等得好辛苦,虽然间间saizeriya都多人等位,但呢间得一条走廊咁窄既位,又热又焗,尽量避免一大班人系呢度等位~之后第一个要提醒既系呢个磨姑意粉,相中所见系冇乜汁加,搞到好干同显得D芝士粉好咸 平时食其他野我地会落好多芝士粉,呢个就唔好啦!个磨姑都系冇调味既,只系隐约食得出磨姑既新鲜清香味,含多阵先会有种回甘既甜味浮现~另外系呢个香辣番茄蓝青口汤,饮落啖啖都系油,成个口都会好油腻而饮唔出鲜味@@而佢呢种辣系令人呛口既辣,舌头唔会麻但吞落喉咙就感觉到佢既辛,而我个人觉得呢种辣盖过左青口既鲜味~唯一可以赞既系佢既番茄同青口都好新鲜,番茄为汤加人鲜甜味,更加可以吊起青口既海水清香~希望大家下次食saizeriya可以食得精明D,唔好学我咁谂住贪新鲜试D新野,好容易遇到伏!
2015-05-08