餐厅: 汀角路茶座
资讯:

2023-07-13 364 浏览
星期日食个下午茶餐,场景全日落大雨都冇乜客人。问有冇下午茶,才拎餐牌出嚟,唔问咪要食正价餐?叫咗叉烧肠仔公仔面+冷奶茶。承惠$50。真系冇谂过大排档格局茶餐厅要咁贵。大尾笃又唔系隔涉山长水远?如果门口有价钱牌,我宁愿去隔离食泰国嘢,反正食公仔面都咁贵。食物都老实讲唔系好食,界乎普通<->难食。冻奶茶冇甜味,好似冇落到糖水咁。肠仔正常,公仔面系cheap面,面质唔好食(大光面就好食啦),叉烧好似D炒饭叉烧粒咁大细不一。真系可一不可再吖。餐厅似系家庭式经营,几个人座埋一边倾偈讲粗口。一系出外面煲烟。冇客,都要等10-15分钟先煮到碗面出嚟。其他食评都有提及:真系唔优做咁,员工对食客黑口黑面,讲嘢粗声粗气,打开门口赚人钱做生意都亳无礼貌可言。(之但系咁,我留意到佢对认识/帮衬开既街坊,态度好好多,起码会讲多句,及笑。)呢间嘢都唔当客系客既,你估你系佐敦澳牛咩?起码澳牛个餐都煮得好食吖,入去被受气都系自愿吖嘛!
星期日食个下午茶餐,场景全日落大雨都冇乜客人。
问有冇下午茶,才拎餐牌出嚟,唔问咪要食正价餐?
叫咗叉烧肠仔公仔面+冷奶茶。承惠$50。
真系冇谂过大排档格局茶餐厅要咁贵。
真系可一不可再吖。
呢间嘢都唔当客系客既,你估你系佐敦澳牛咩?
起码澳牛个餐都煮得好食吖,入去被受气都系自愿吖嘛!
题外话/补充资料: 带细路入去食饭真系要考虑下,D街坊食客大大声讲粗口,佢自己枱都男人女人小学生手抱婴儿饮紧奶都有,粗口烂舌到不勘。 "仲要座系细路旁大谈啊边个邉个叫鸡去滚,去去去... 咪又系一个窿,最紧要洗干净D...... " 听郅我眼都突,好一堂性开放性教育堂。 食客又粗口烂舌,员工又粗口烂舌。大大声谈论问候母亲等等,不能尽述。 小心教坏细路。
2023-07-02