2022-11-11
西环大排档⁉️.今晚又约左朋友去西环揾食,
话系大排档, 其实有冷气, 地方骨子, 非常舒适,好多一家大细嚟食饭。.我地两个人又见唔系贵😂 叫多几款夹吓😂.🔺黄金椒盐粟米 🌽$69
本人必食, 鲜甜粟米用上黄咸黄再包住, 甜中带回咸香, 入口一咬粟米少少爆汁, 味道绝佳。.🔺燕麦金沙虾球 $113虾球爽口弹牙,包满咸蛋黄,面头沾上燕麦片,咸香有少少甜,非常惹味。.🔺时令腊味炒芥兰 $118腊肠肥瘦适中,软硬适中,味道咸香,芥兰夹脆鲜甜。.
🔺香爆黑椒牛仔骨煲 $114煲仔上可以保持温度, 牛仔骨够腍, 配上黑椒汁非常惹味。.🔺生炒腊味糯米饭 $33见天气凉凉地,本年度第一碗糯米饭,入口软糯,饭粒干爽,腊味切到细细粒,同糯米饭混合一齐食,啖啖腊味香味,.🔺青岛 $33 每枱都有,唔饮唔似嚟左大排档😂.
今晚又约左朋友去西环揾食, 大家都想食D 有镬气小炒, 好自然就去楚撚记,呢度出名地道好味,而且性价比,难怪客似云来。 . 话系大排档, 其实有冷气, 地方骨子, 非常舒适,好多一家大细嚟食饭。
我地两个人又见唔系贵😂 叫多几款夹吓😂
🔺黄金椒盐粟米 🌽$69 本人必食, 鲜甜粟米用上黄咸黄再包住, 甜中带回咸香, 入口一咬粟米少少爆汁, 味道绝佳。
🔺燕麦金沙虾球 $113
🔺时令腊味炒芥兰 $118
腊肠肥瘦适中,软硬适中,味道咸香,芥兰夹脆鲜甜。
. 🔺香爆黑椒牛仔骨煲 $114
煲仔上可以保持温度, 牛仔骨够腍, 配上黑椒汁非常惹味。
🔺生炒腊味糯米饭 $33
🔺青岛 $33 每枱都有,唔饮唔似嚟左大排档😂
. 高朋满座, 皆因厨房师傅确实有功架, 每个菜式都令人回味, 期待下次再约多D朋友嚟食过.