2018-01-17 154 浏览
大啡菇烤菠萝沙律🥗($68)原条菠萝🍍上枱,表面烤到微微转色,保留到菠萝既鲜甜,咬到口好juicy。整个沙律感觉好清新,食完会好开胃。脆炸鱼柳条配他他酱($68)认真鱼柳普普通通,似平时超市买既急冻鱼柳条。不过薯条有惊喜,佢系蕃薯条黎,同平时用薯仔整既唔同,食落口更加厚实,完全唔觉油,系唔错。他他酱亦属一般。黑松露大啡菇汉堡配蕃薯🍠($82)汉堡份量比较mini size,男仔食应该会唔够饱。黑松露味比较偏淡,大啡菇尚算juicy,面包唔够香口松软。如果上枱可以再热d会更好。桃胶雪莲佐黄耳($53)依碗热辣辣既糖水,简直系女士滋补养生必饮。入面有齐桃胶,雪莲,黄耳,红枣,龙眼肉,超级足料!桃胶有抗皱嫩肤清血降脂功肉; 黄耳可以滋补养颜; 雪莲就可以抗衰老,增强免疫力。饮完即刻觉得人都靓左,皮肤好左☺️黑杞子桃胶雪梨🍐($4x)新颜品,听个名都知好滋阴养颜,黑杞子带酸,同雪梨既清甜好夹。相比桃胶雪莲佐黄耳会冇咁甜,更加适合唔嗜甜既朋友仔。火龙果红茶乳酪($46)乳酪系用左希腊乳酪,听讲蛋白含量极高,而且低脂,加上左用左新鲜火龙果同红茶冲制而成,非常健康。不过饮落口,茶味同火龙果味被乳酪味遮

大啡菇烤菠萝沙律🥗($68)
炸鱼蕃薯条

脆炸鱼柳条配他他酱($68)
黑松露大啡菇汉堡

黑松露大啡菇汉堡配蕃薯🍠($82)
桃胶雪莲佐黄耳
桃胶雪莲佐黄耳($53)
黑杞子桃胶雪梨

黑杞子桃胶雪梨🍐($4x)
火龙果红茶乳酪(前)  薰衣草黑莓铁观音

火龙果红茶乳酪($46)
乳酪系用左希腊乳酪,听讲蛋白含量极高,而且低脂,加上左用左新鲜火龙果同红茶冲制而成,非常健康。不过饮落口,茶味同火龙果味被乳酪味遮盖,好彩既系唔会过酸,如果茶味重d会更好饮。
薰衣草黑莓铁观音($46)
依杯饮品冲制出黎既颜色好靓,望住就已经好治愈。铁观音系乌龙茶🍵既一种,带少少清幽兰花香,有解毒消食,提神益思功效。加埋薰衣草,好氛香。饮落口,系会有一种清新既感觉,黑莓酸酸甜甜,同铁观音出奇地夹。如果工作太攰又或者温书温到脑便秘,推介你地饮,绝对可以清醒头脑🧠
总括黎讲,饮品甜品比咸食高质,食品设计有特色,影相打卡一流。
好味指数:7.5/10
卖相:9/10