2020-02-06
铜锣湾新开无耐既泰菜,见到d相d野食同餐厅好似几靓,就同朋友黎试下😍 餐厅灯光偏暗,感觉好relaxing☺️Menu选择都几多,望落似偏西式既泰菜喔!🥘🌶椰青鸡汤 $108 for two超浓超香超好味无谂过咁好饮个汤好甜,椰子味好香好多鸡肉,肉质都几滑basically饮完个汤就饱左😂🌶🌶都颇辣喔,但味道真系唔错! Highly recommend 🉐🉐🉐 🥩🥗烧安格斯牛肉沙律 $168烧牛肉系主角,沙律只系配菜得少少😂安格斯牛肉属半肥瘦,眼见都睇到好多肥膏🤭坦白讲,偏油偏肥,但不能否认,够肥所以真系几香几好食既🤤煎到表面微焦,香口👌🏻👍🏻唔点个汁都够味,想thai d 就可以沾埋个thai sauce 食,酸酸地开胃👌🏻 🍗青咖哩烧鸡腿 $105青咖喱个调味唔错,但sauce 既质地偏稀,块薄饼要浸落d汁浸耐d先索味喔!鸡腿煎得唔错,块皮煎到脆身,好香口!略严鸡腿肉有少少唔够滑! 下次有兴趣试黄咖啡牛肮腩🤤 🥦马拉盏炒椰菜花 $88椰菜花炒得野味之余又唔会太油👌🏻👌🏻⭕️餐厅坐得舒服,侍应服务态度很好☺️⭕️d菜砌得都好精致,价钱唔贵,性价比高👍🏻⭕️地点方便,系怡和街,距离地铁2分钟
餐厅灯光偏暗,感觉好relaxing☺️
Menu选择都几多,望落似偏西式既泰菜喔!
🥘🌶椰青鸡汤 $108 for two
超浓超香超好味
无谂过咁好饮
个汤好甜,椰子味好香
好多鸡肉,肉质都几滑basically饮完个汤就饱左😂
🌶🌶都颇辣喔,但味道真系唔错!
Highly recommend 🉐🉐🉐
🥩🥗烧安格斯牛肉沙律 $168
烧牛肉系主角,沙律只系配菜得少少😂
安格斯牛肉属半肥瘦,眼见都睇到好多肥膏🤭
坦白讲,偏油偏肥,但不能否认,够肥所以真系几香几好食既🤤
煎到表面微焦,香口👌🏻👍🏻
🍗青咖哩烧鸡腿 $105
鸡腿煎得唔错,块皮煎到脆身,好香口!
略严鸡腿肉有少少唔够滑!
下次有兴趣试黄咖啡牛肮腩🤤
🥦马拉盏炒椰菜花 $88
椰菜花炒得野味之余又唔会太油👌🏻👌🏻
⭕️餐厅坐得舒服,侍应服务态度很好☺️
⭕️d菜砌得都好精致,价钱唔贵,性价比高👍🏻
⭕️地点方便,系怡和街,距离地铁2分钟