2022-11-19
☘️呢日同朋友经过太子,谂住揾个地方食晚饭,行行吓经过呢间餐厅,个门面响条街都好突出,可能也因为里面嘅装修同埋灯光,气氛好似唔错,所以就决定试吓!☘️坐底睇吓个menu, 原来呢间系一间中法fusion ,响法国菜里面加入中国原素,好似几特别咁,我哋最后拣咗一个set, 再外加咗个鹅肝多士和麻辣鸡翼一齐share. ☘️首先上桌嘅系套餐嘅appetiser, 摆盘好特别,一边用豆豉做底,上面摆上一个小小的。。另一边就系炸到好脆好薄嘅腐皮,上面𠮶件至系主角😜#French foie gras - 鹅肝多士都几大件,上面系煎香咗嘅鹅肝,配埋少少酱汁,同件香脆嘅toast 一齐食,冇油腻感,好食😋 #chicken bisque - 个餐汤系法式鸡汤用个中式茶杯上桌都几特别,味道都好鲜甜 #signature carbonara ravioli - 个云吞好精致,咬落去啲cheese 好香,配埋个sauce 都好味# Cane smoke duck leg - 主菜系煎鸭脾,外面煎得好香脆,里面啲肉都唔会干,味道比较浓,好入味,我好喜欢佢嘅配菜,有白萝白,薯仔同埋虫草花,真系几特别# 麻辣鸡中翼
创意前菜
# 麻辣鸡中翼 - 都几大份吓,味道香脆但系不会太辣,而且佢系把鸡翼一分二,单骨嚟咋食起嚟比较方便,非常适合用嚟下酒😜
最后个甜品系咸蛋黄雪糕,味道都几得意,配埋啲炸香咗嘅脆米,口感好有层次👍
鹅肝多士
法式鸡汤