2019-06-26
阿女考晒试派晒卷,心情轻松愉快,带佢过铜锣湾逛逛,shop到攰,揾地方食嘢, 骆克道呢条街有好多食肆,阿女话好想食放题,今晚我哋两个一于放纵下。试埋个升级版有即开生蚝,先来一打法国皇家生蚝,劲新鲜,劲大只,size有一个手掌咁大,啖啖肉,非常juicy。刺身拼盘~ 好新鲜,有八种刺身,滑滑珍宝赤虾、肥美白玉豚、北海道角螺、爽脆马刀贝、爽口希灵鱼、油甘鱼、象拔蚌及鲜甜三文鱼。升级版仲有海胆带子~ 厚切带子好新鲜,中间夹住加拿大海胆,呢个食法好正!推介一定要试。泰式食品种类都好丰富,鱼露烧虾,大大只好新鲜。阿女好钟意个泰式鱼饼同虾饼,新鲜热辣辣炸起,非常香口。我钟意个泰式烧元贝,蒜蓉可以带出元贝嘅鲜味。仲有泰式辣椒膏炒蚬,唔会太辣,蚬肉大粒。然后嚟一round寿司~ 甜蛋火炙寿司、火炙芝士鱼生船、露笋火炙三文鱼寿司、一口鳗鱼寿司、牛油果菠萝鳗鱼卷、龙虾沙律花之恋及蟹肉蟹膏军舰,每款都很精美,最喜欢个菠萝卷,清新口味好特别,个蟹膏军舰都非常吸引。餐厅送咗个虫草花炖鸡汤,好好饮。麻辣牛脷,唔会太辣有口感。卤水猪耳,爽口入味。尖椒皮蛋,日式放题少有嘅前菜。皇帝蟹棒天妇罗,新鲜炸起,正常发挥。咸蛋
试埋个升级版有即开生蚝,先来一打法国皇家生蚝,
泰式食品种类都好丰富,鱼露烧虾,大大只好新鲜。
阿女好钟意个泰式鱼饼同虾饼,新鲜热辣辣炸起,非常香口。
我钟意个泰式烧元贝,蒜蓉可以带出元贝嘅鲜味。
仲有泰式辣椒膏炒蚬,唔会太辣,蚬肉大粒。
餐厅送咗个虫草花炖鸡汤,好好饮。
麻辣牛脷,唔会太辣有口感。
卤水猪耳,爽口入味。
尖椒皮蛋,日式放题少有嘅前菜。
皇帝蟹棒天妇罗,新鲜炸起,正常发挥。
咸蛋黄炒薯条,呢个食到停唔到口,够晒邪恶。
我同阿女都拣咗蜂蜜柚子这个饮品,味道清新,唔会太甜。
食到劲饱,今次未能试佢嘅甜品同雪条添。