2017-09-08 88 浏览
除咗带只狗去筲箕湾剪毛外,平日都好少去筲箕湾。今日同阿妈带只狗去剪毛,之后就放低左只狗系美容店,跟著我地去左天悦广场食个下午茶。一入门口左边见到间新野,熟口熟面。依间舖头细细,迫迫地都可容纳20人左右。因为阿妈唔想今晚煮晚饭,所以我哋叫咗两个正餐。今次叫咗佢哋嘅主打既牛肉汉堡配薯角,牛脷蕃茄浓汤螺丝粉同两杯冻饮。牛肉汉堡另加配料: 个包系佢地自己搓,所以入口好松软。汉堡都系手打,食落有软绵绵嘅感觉,好JUICE。我本身对比较多脂肪嘅肉类有敏感,好明显依个系冇乜脂肪,食落唔觉得腻。呢个天气配埋生菜番茄、菠萝会感觉清新D。牛脷蕃茄螺丝粉,香气到令到我即刻流晒口水。牛脷用心处理,没有雪味之余,仲经过特别烹调,牛脷够腍够味,仲有煎过先上枱。螺丝粉数量算多,蕃茄汤好浓郁,带有酸味味嘅感觉,明显系用新鲜番茄淆制,因为见到碗边有好多蕃茄蓉。大热天时,配上两杯冻饮,有满足既感觉。个人认为以依个价钱食到有高级食肆既质素食物,有赚!
除咗带只狗去筲箕湾剪毛外,平日都好少去筲箕湾。

大热天时,配上两杯冻饮,有满足既感觉。

个人认为以依个价钱食到有高级食肆既质素食物,有赚!
2017-06-24