2024-10-24
原本谂住book间评价高嘅餐厅,想好好庆祝生日,点知变左一场灾难。食物伏到极点,服务更系完全冇眼睇。食物:完全不合格Cocktail只系样靓,入口后即知中伏,好似饮紧啲色素水,要即刻放低。虽然摆盘系为打卡而设,但唔好谂住可以影得耐,因为侍应系会极速帮你收咗个碟。到呢刻都冇奢望啲食物会好食,但实在冇谂过会差到咁。鹅肝多士系冻既。薯条腍到好似冇炸过咁。猪鞍完全冇味,好似食紧蒸水煮肉咁。得个杂锦海鲜意粉叫系正常发挥。另外,叫咗鸡翼同牛扒,不过我冇食就唔评价了。服务:比食物更伏呢个服务水平系我见过最差嘅,女侍应们十分不专业。啱啱坐低仲以为一切正常,点知上菜时,枱面上野食开始多嘅时候 ,A侍应就叫我哋「拎开啲嘢俾佢放碟」,大佬呀,食物唔放枱上?要我放边?膝头哥?去到差唔多还枱时,B侍应急住嚟收钱,我哋同佢讲留咗个「一千零一夜」同生日甜品msg,佢好似完全唔知咁,查完再过嚟暗示我哋甜品系唔够时间食。但继续收钱。我哋理解明白你赶时间,但原来要求佢帮手清枱面先再上个「一千零一夜」竟然都系奢求?2分钟后,A侍应捧住个「一千零一夜」走过嚟,枱系未执嘅,佢无视张枱乱到似垃圾站,就放左个「一千零一夜」去隔篱枱
食物:完全不合格
服务:比食物更伏
去到差唔多还枱时,B侍应急住嚟收钱,我哋同佢讲留咗个「一千零一夜」同生日甜品msg,佢好似完全唔知咁,查完再过嚟暗示我哋甜品系唔够时间食。但继续收钱。我哋理解明白你赶时间,但原来要求佢帮手清枱面先再上个「一千零一夜」竟然都系奢求?2分钟后,A侍应捧住个「一千零一夜」走过嚟,枱系未执嘅,佢无视张枱乱到似垃圾站,就放左个「一千零一夜」去隔篱枱,仲好心话:「干冰就快冇啦」 再用眼神示意「快啲影啦!」影完即刻收左只碟,就系咁。呢个生日仪式用咗10秒钟就「完成」咗了。。
结论:绝对唔会再嚟
成晚体验无论食物质素、服务态度都完全唔值呢个价钱,亦都彻底摧毁咗我对呢间餐厅嘅所有期望。但佢又有咁高like数。简直令人费解。而呢间餐厅唯一「值得」嘅系帮我纪录咗人生中最失望嘅生日。而呢次经历已经变成咗一个惨痛教训。见证咗”高like唔等于高质” !