2018-08-26 610 浏览
今个星期六晚肥妹仔去咗湾仔嘅安乐里去食一间隐世串烧店,入面嘅装修好有日式风味,墙上放咗好多日式嘅酒樽, 仲有两只好可爱嘅猫, 真系令人赏心悦目。鸡肾串 $28/2鸡膝脆骨串 $28/2烟肉韭菜花串 $28/2先讲佢个鸡肾串,鸡肾烧到非常脆口,保留咗鸡肾𠮶种爽脆嘅口感。佢冇咩腌料味,只系轻轻系鸡肾上面洒咗一层盐,但系肥妹仔我都觉得已经好够味。鸡膝脆骨串, 好似食紧鸡软骨咁,食落去脆卜卜,烧到非常香口,外表微脆,呢间舖头烧内脏系烧得好好食!!!烟肉韭菜花串系将烟肉卷著韭菜花一齐烧,佢嘅韭菜花烧到好脆口,但系唔会好干,仲有水分喺入面!烟肉唔会好咸,包埋韭菜花食好香韭菜独特嘅香味。松叶蟹肉蟹子饭  $78碗饭上枱嘅时候系冒烟,热辣辣好好食。最主要嘅材料系有松叶蟹肉,蟹柳同蟹籽,仲有一啲生菜丝, 捞匀一齐食好浓蟹味, 鲜味十足。糯米酿无骨鸡翼  $68呢只鸡翼超好食!佢嘅鸡翼已经起咗骨,外表烧到好脆,入边塞满咗糯米饭,糯米饭外表都烧到好脆好香口!而佢嘅鸡肉系有腌过嘅,微辣,食落去好惹味。冻百利甜酒朱古力  $58好浓百利酒味,朱古力味亦都好出,肥妹仔我觉得属于比较偏甜果种,等埋冰溶咗再饮无咁甜仲

鸡肾串 $28/2
鸡膝脆骨串 $28/2
烟肉韭菜花串 $28/2

松叶蟹肉蟹子饭  $78

糯米酿无骨鸡翼  $68

冻百利甜酒朱古力  $58
好浓百利酒味,朱古力味亦都好出,肥妹仔我觉得属于比较偏甜果种,等埋冰溶咗再饮无咁甜仲加好饮。

Rose latte  $42
好香咖啡同牛奶味,饮落去好滑,奶泡打得好细,咖啡味都算出。lai 奶泡上重铺咗玫瑰花瓣碎, 饮落去虽然冇咩玫瑰味,但系以一杯拿铁嚟讲水准都好高。
2018-08-25