2024-06-12
香港要揾到好食嘅拉面,真系唔容易,拉面同咖啡crossover仲要好食,呢样真系屈😃作为咖啡狂热者真系要来试吓!偷听隔离系熟客仔,职员仲倾返上次饮咗边种咖啡,记性咁好嘅🤣佢哋推紧自家品牌,着佢哋舖头出嘅Tee会有独有优惠,着住佢哋嘅tee指定产品免费同埋免加一,仲有得优先入座!贝汁拉面上面首先有靓靓无花果干装饰,有三只大蚬一片薄叉烧,仲有一件厚叉烧。汤底由大量贝熬制而成,所以饮落去鲜甜十足☺️汤底真系好香!白酱油高汤拉面汤底非常清,清到可以见到碗底😋未食之前我就已经系咁饮啲汤,配上佢哋自家制嘅拉面底,感觉唔错都几有咬口。叉烧超大片可以放心咬。甜品方面真系屈机,奶冻巴斯克蛋糕❤️芝士味香浓,上面加咗啲糖,然后用火枪烧过,所以脆脆地,成个味道配搭都好好食。鸡蛋布甸用日本蛋「晓」做,用咗蒸焗方式,布甸特别硬净😃鸡蛋味浓。手冲咖啡体验都非常之好,咖啡豆系Seasonal mix有菊花、花生嘅香气,重茶感😃啱晒我呢啲好钟意饮茶嘅人,咖啡清得嚟好香咖啡味。After taste会有少少似茶嘅感觉,系一种新体验。📍 顶立 (屯门)屯门井财街9号锦发大厦地下20B号舖
贝汁拉面
白酱油高汤拉面
甜品方面真系屈机,奶冻巴斯克蛋糕❤️芝士味香浓,上面加咗啲糖,然后用火枪烧过,所以脆脆地,成个味道配搭都好好食。 鸡蛋布甸用日本蛋「晓」做,用咗蒸焗方式,布甸特别硬净😃鸡蛋味浓。
📍 顶立 (屯门)
屯门井财街9号锦发大厦地下20B号舖