2011-08-13 4 浏览
(11-8-2011 Thur)放工后出旺角join男友整o野,然后又加埋佢男友人N买o野,再之后等 N o既 女友F一齐食晚饭.佢o地提议先o黎家乐坊地库边等边睇食边间,我o地决定呢间,o系等位o既同事就等F.等o左都几耐至有张四人枱.个位冷气唔多够,但因我有少少唔舒服,所以女侍应问我o地要冻茶定热茶时,我就拣热茶.之后佢o地帮我o地斟都冇分边个要冻边个要热,完全捞乱晒,咁开头问又有咩意思?我o地睇menu,女侍应就介绍佢o地最出名o既系乌冬同猪骨汤,我o地都睇o左好耐至拣到o野食,因为佢o地啲o野食好相似,唔系猪就系叉烧.我拣o左$78.00o既自家制叉烧特色猪软骨拉面,男友拣o左$72.00o既天妇罗鲜虾什菜饼冻乌冬.F要日本牛肉捞乌冬,N好似系要豚肉乌冬.落单后,女侍应话要等15分钟,不过好快,F o既日本牛肉捞乌冬到o黎,汤,鸟冬同配料都分开上,男侍应教佢将配料放入汤内,乌冬因有水份,所以食时至一撮撮浸汤食.F o既汤o既卖相似足街边碗仔翅,好搅笑.而我因个肚有啲有啲唔舒服,所以去o左toilet,返返o黎时所有o野到齐,我就开始食.我先食猪软骨,好咸呀!!!!饮吓啖汤,都几

F o既汤o既卖相似足街边碗仔翅,好搅笑.

我手震影o既自家制叉烧特色猪软骨拉面
我就开始食.我先食猪软骨,好咸呀!!!!饮吓啖汤,都几咸,从未食过咸o既日本o野呢.溏心蛋蛋黄开始熟透,不过应该唔关佢o地事o既.而两片自家制叉烧OK,唔实.拉面口感一般.

我试男友o既天妇罗鲜虾什菜饼,
男友未食前o既天妇罗鲜虾什菜饼冻乌冬
都有好多虾,好爽,浆仍脆,而冻乌冬都冇乜问题.我冇问N同F o既点.

呢o度o既茶唔系绿茶,而系乌龙茶,奇.

服务:
密密斟茶`同每上一样o野都会教我o地点食,加啲咩o野系唔错,不过斟茶冇再分冷热就搅鬼啲.
2011-08-11
$82.50 (晚餐)