2023-07-07
喺新蒲岗附近食嘢好多年, 知道呢间饼店个炸包好出名, 个包仲要近黄昏已经冇得卖, 要食就要早少少去, 但始终未买嚟试下最近终于又行过间舖突然想买嚟试下, 就问下店员边只味多啲人食, 佢就话朱古力, 原味就冇馅, 我就最终买咗朱古力同咖啡味试下有馅包22蚊一个, 差不多等咗十零分钟先有得拎, 我一拎到就即刻趁热食一个朱古力先, 一睇个包表面已经见有唔少沙糖喺面, 又唔系话好热, 唔会辣手, 一咬落去个馅有少少凉, 但唔够冻, 食唔到外好热内冻效果, 讲真, 个馅朱古力味唔够浓味, 味道亦唔觉好好食, 个包咬落都松软, 但整体唔觉好好食同有咩特别, 另一个咖啡味我隔咗一个钟先食, 个馅暖咗感觉比冻时更差, 而且咖啡味道一样唔够浓, 一般结论, 真系唔明点解个炸包咁出名, 仲要成22蚊个, 仲要等十零分钟, 最近要觉得麻麻地好食, 真系试一次够晒