2022-06-27 1370 浏览
😔有啲失望嘅台湾火锅🫠香港台湾火锅店开到琳琳立立,遍布港九新界,今次嚟到荃湾海之恋,见到一间好特别嘅火锅名称,叫马祖🥘就胆粗粗入去试吓(⊙ω⊙)*餐厅环境卫生*火锅餐厅黎讲,佢嘅地方算细,就连麦当劳都大过佢😅不过都可以容纳到20台左右啲自助放题食物摆晒喺雪柜内,都尚算卫生 ~餐厅侍应殷勤招待,有笑容有礼😊呢一方面十分欣赏👍🏻👍🏻👍🏻*食物貌相味道*呢间台湾火锅店,喺90分钟放题任食,有唔同级别价钱选取不同食材,今次我就拣咗$323一位嘅美国极黑和牛🐮、西班牙黑毛猪🐷、极上牛颈脊🐂、Prime Grade 肩胛肉眼、西班牙无激素猪肉片🐖汤底方面,我拣咗药膳椰子青鸡汤🥥、药膳台湾沙茶汤!首先讲吓椰子鸡汤,超级浓烈椰子味,椰子味已经盖过晒所有味道😅;另外一个沙茶汤,都是普普通通一个很浓嘅汤底,两个都没有药膳味❌❌食完两个汤底,非常口渴,应该有很多味精🤔🤔讲返牛肉同猪肉,虽然佢有几款牛肉及猪肉任食,但是质素同普通酒楼嘅肥牛猪肉片没有什么分别~可能我拣嘅价钱不是最高级,所以食嘅都是普通级数,但是三百几蚊价钱,就有啲不值。。。。另外自助柜食材方面,款式不多😮‍💨,连最普通嘅蟹柳都没有。。。午餐肉很

😔有啲失望嘅台湾火锅🫠

*餐厅环境卫生*

*食物貌相味道*

另外自助柜食材方面,款式不多😮‍💨,连最普通嘅蟹柳都没有。。。午餐肉很薄,丸类很少😓,蔬菜种类亦都很少,是我食火锅店,最少款式拣的一间。。😑🤢

饮品方面,都有十几种饮品可选,最大路可乐、乌龙茶都有,但比起其他台湾火锅店,有自家制茶,所以就有啲逊色(°_°)

最期待甜品雪糕,呢个我颇为欣赏,因为都有很多选择,有几款雪条,几款雪糕🍦选择,仲有甜筒‼️最好味就系玄米茶雪糕🤪

*服务质素*
因为餐厅里不是有很多人,所以90分钟后仍然可以坐喺度食嘢倾偈,这是唯一的好处😝但90分钟后就不能再叫牛肉或者猪肉📍