2021-11-17
🇭🇰嵯峨野·Foodie Retreat Dinner $600呢个系包左系我琴日post个个New World Staycation入面既 除左呢间日本餐厅 仲有法国餐厅 中菜同自助餐拣 不过我地见呢间openrice评分最好 就决定试下佢😌😌但系就有DD失望 佢其实食物味道样样野都唔错既 但系就好似无咩惊喜咁 如果大家食呢间既话好似book午市平$400抵玩D🤭🤣🤣·前菜 l 刺身佢呢度个摆盘超级精致 个三款前菜都几靓既 不过就好似太多酱汁 所以抢左D材料既味咁 不过佢个墨鱼几新鲜既🦑之后佢个刺身都几厚切 而且都仲有D鱼油香味既 但系佢应该系切好 成蝶放左入雪柜 所以食落好冻 口感差D🤭🤭·煮物 l 炸物 l 酸醋物佢呢个煮物我都系第一次食 佢个汤系好似一个芡咁 厚身D既 但系唔会太咸 都几特别🤣之后佢个新鲜腐皮索晒汁 好似豆腐咁 超滑反而条海鳗正正常常🤭🤭之后佢个炸免治猪肉炸到个外皮超级酥脆 而且佢中间既免治猪肉唔会好柴 仲保留到个口感 呢个几好食😋😋之后个粒贝同鸟贝味道就正正常常啦😂😂 ·烧鳗鱼饭配面豉汤及腌菜 l 甜品佢个鳗鱼饭一上台就超级香 而且佢个鳗鱼超级厚切 食落去啖啖
Foodie Retreat Dinner $600
前菜
煮物
烧鳗鱼饭配面豉汤及腌菜
佢个鳗鱼饭一上台就超级香 而且佢个鳗鱼超级厚切 食落去啖啖肉 仲系好有弹性 唔错唔错🤤🤤之后佢个酱汁都调得好好 真系超级送饭 我地秒速KO晒两碗😍不过佢最后个蜜瓜就有D失望啦 佢完全唔甜 而且好干 大家可能叫雪糕会开心D🥲
#rbyeat #rby好去处 #rbystaycation
#rby日本菜
#rby尖沙咀