2021-06-10
星期六订咗一晚staycation,我哋住58/F,景观开扬冇得顶,一入房就见到攞咗只熊仔、水果同朱古力喺度。呢次包咗4餐,首先3pm有下午茶,原本话系tea set,点知去到变咗buffet,卖相打咗折扣,仲只系得7款食物选择,味道好一般😒 之后5pm原本仲有餐evening cocktail,不过佢话食啲嘢都系差唔多,所以直接skip咗呢餐🤣到8pm就去Nicholini食意大利餐,好彩呢餐水准好好多,啲嘢真系几好食😋 4个course,我觉得最好味系个白汁螺丝粉同鲷鱼。个螺丝粉好creamy同好香芝士味,个鲷鱼外皮脆卜卜,但鱼肉仍然可以keep到软嫩😋 反而甜品就一般般!另一样扣分嘅系佢哋helpdesk嘅态度,其实我只系整湿咗只拖鞋打去想问佢攞多一对,佢就话房里面已经有两对,又乜又乜咁,唉😮💨 算喇!唔俾就算,唔想同佢嘈!其实客人要求好简单,见面打个招呼,俾少少笑容,俾啲礼貌,俾啲主动,俾啲帮忙就OK!总括嚟讲,呢次到访整体感觉一般啦,所以俾70分!