2023-10-30
如果经电话预约庆祝生日,全枱都叫Tasting Menu既话,生日果位半价。今晚就叫左3份Tasting Menu。Tasting Menu $398日本面豉带子薄片配鲜虾肉虽然写系薄片,但一D都唔薄,好厚身啖啖肉,虾肉都好结实鲜甜。不过个酱食落就觉得好咸,所以建议点小小汁就够。松露煮日本年糕店员建议食年糕时连埋羹汁一齐食,我觉得咁样食落唔会觉得干身同无咁黏牙。年糕好烟韧,同D汁好夹。焗连壳食法国田螺第一次见可以连壳食既田螺,个皮有小小脆好似薯仔味咁。田螺就细细粒加埋D酱味道都OK既。南瓜汤 (是日餐汤)南瓜味好淡同偏咸。鲜鲈鱼柳酸甜香草汁依个鱼系全餐饭最惊喜既一道菜,可能因为其他菜式都偏咸,依道菜酸酸甜甜咁觉得好开胃。鲈鱼个皮有小小脆,而鱼肉都好滑,但系就要小心食落有骨。砵酒烩法国鸭脾 (主菜5选1)肉系好滑,但系超咸。榛果级黑毛猪肉 (主菜5选1)熟成度岩岩好,味道都唔错,但好多筋位好难咬。Oreo蛋糕 (是日甜品)蟹肉浓汤配鲜蚝杯额外叫左一个蟹肉汤,好浓蟹味,感觉好足料。生蚝好鲜甜唔会好鯹。Lime Soda (Mocktail)Lemon Squash (Mocktail)两杯
Tasting Menu $398
日本面豉带子薄片配鲜虾肉
松露煮日本年糕
焗连壳食法国田螺
南瓜汤 (是日餐汤)
南瓜味好淡同偏咸。
鲜鲈鱼柳酸甜香草汁
砵酒烩法国鸭脾 (主菜5选1)
肉系好滑,但系超咸。
榛果级黑毛猪肉 (主菜5选1)
熟成度岩岩好,味道都唔错,但好多筋位好难咬。
Oreo蛋糕 (是日甜品)
蟹肉浓汤配鲜蚝杯
Lime Soda (Mocktail)
Lemon Squash (Mocktail)
两杯Mocktail同普通青柠水同柠蜜无咩分别~
大部份食物都偏咸,比预期差。