2023-04-07 358 浏览
book位book左两个月既打边炉俾左我地好强烈既期待感。呢度既气氛营造到旧式经典香港冰室既感觉,员工既穿著都比较偏向冰室伙计。汤底系预先预订既椰子竹丝鸡,一上桌店员会建议我地先饮下𠮶汤底,一入口就有十分清甜既味道,椰汁同鸡熬出黎既味道好夹好够味,应该熬左唔少时间。试完𠮶汤底之后打边炉就正式开始,啲配料就慢慢陆续呈上。我地之前订位𠮶阵都预订左一份海鲜拼盘,有蚬、大虾、蚌、蛏子。海鲜拼盘好新鲜,每样材料都好靓煮完超容易脱壳,入口鲜味十足,而且吸收晒汤底既味道超好味!不过对应返价钱份量偏少。至于其他配料我地点左猪颈肉、门鳝鱼丸等等,其中鱼丸好弹牙好新鲜比较惊喜,其他配料就普普通通冇乜特别。总结黎讲,呢度虽然气氛唔错仿效到十几年前既感觉,虽然汤底的确有水准,不过可能预订需要超过两个月时间觉得唔值呢个等候时间,而且价钱偏高,所以令我觉得呢度最多做到不过不失。