平日太忙冇时间煮饭就食波仔,最近喺荃湾行街发现佢全新概念店有埋热食档,除咗蒸饭同炖汤之外,仲有烧卖、鱼蛋、茶叶蛋等街头小食,即刻试吓~🍛 咖喱牛腩饭 $38咖喱香辣,捞白饭一流;牛腩炆得够淋好入味;另外仲有薯仔同埋红萝卜,都几足料🙌🏻🐂 干炒牛河 $32虽然唔系即刻炒起唔会有镬气,但河粉每条都分明,唔会黐埋一齐👍🏻 整体惹味够香口,牛肉嫩滑~🐖 鱼籽猪肉烧卖 $28猪肉鲜味十足,口感弹牙啖啖肉,大满足🤤🥣 莲藕红枣炖排骨汤 $30 而家做紧优惠,试食价可以减$5‼️ 有排骨、莲藕、红枣、冬菇、薏米同姜,尤其排骨肉质鲜嫩,仲有软骨咬。汤头入口鲜甜,饮完之后都唔会觉得口渴,大大碗好抵饮🙌🏻🥥 椰汁香芋西米露 (700ml) $24饭后甜品唔少得~ 味道香甜,芋头软绵,西米粒粒分明又滑溜,椰香味浓郁😋🍵 焙茶虎坚果燕麦奶特调 $32呢个有惊喜,估唔到波仔连手摇饮品都整得唔错👍🏻 焙茶香口浓郁,同燕麦奶好夹,今次冇走冰都唔会觉得太稀,甜度适中。🍚 足料肉松粢饭 $15临走前再喺小食柜嗌返个粢饭食~ 肉松同榨菜份量足,名副其实💯 另外饭粒都够烟韧好咬☺️职员态度好好,地方又阔落,有下次💯

🍛 咖喱牛腩饭 $38

🐂 干炒牛河 $32

🐖 鱼籽猪肉烧卖 $28
猪肉鲜味十足,口感弹牙啖啖肉,大满足🤤

🥣 莲藕红枣炖排骨汤 $30

🥥 椰汁香芋西米露 (700ml) $24

🍵 焙茶虎坚果燕麦奶特调 $32

🍚 足料肉松粢饭 $15

职员态度好好,地方又阔落,有下次💯
外卖自取