2023-04-27
🇭🇰拉面凪·呢间我系见到一个钟意食拉面嘅朋友推介 所以跟佢地黎既 果然真系好唔错😈😈不过佢呢度啲拉面系细碗啲既 男仔可能要加面先够🫢😂·黑骨$96 l 绿骨$96 l 凪豚饺$28佢拉面质地煮得好好 豚肉肥瘦比例都好好 食落口感好正🐷汤底都好特别 两款我自己黑骨个款多啲 佢呢个除咗黑蒜油猪骨汤底之外仲加咗墨汁 食落个层次好丰富 而且墨汁味都好出 好鲜🦑而且因为加咗墨汁 呢款汤底比平时嘅黑蒜油猪骨汤底冇咁油腻 就算食到最后都好好食 我自己好钟意🤤🤤之后绿骨就系一个类似pesto咁既汤底 食落都唔错既 但系我个人觉得pesto都系衬意粉多啲🫢而且因为佢系多啲橄榄油既 呢个汤底食落偏油少少🤣🤣之后佢个饺子都好味 佢系真系爆汁 个肉馅都调得好好🥟·#rbyeat#rby日本菜 #rby拉面#rby铜锣湾·📍铜锣湾渣甸坊48号采怡阁地下5号舖
黑骨$96
#rbyeat