2021-12-14
经过几次呢间舖头,见到啲蛋糕都好想食, 不过都系食饱咗, 今日终于可以试下啦。就咁见到啲蛋糕摆晒喺度,个样都好靓,花多眼乱,唔知食咩好。不过我知道自己眼阔肚窄,所以都系拣咗一个最想食嘅。京都抹茶麻薯红豆挞自己好钟意食抹茶味同埋麻薯,所以呢个挞一定系首选。 见到用店员用个盒装住,觉得个包装都几靓。因为只有外卖,冇得堂食,所以迫于无奈喺附近嘅公园到打开,影下相,食咗佢。蛋糕嘅cream有一定嘅高度 ,原来个盒盖唔够高,所以店员盖起嘅时候,个蛋糕已经破坏咗,冇喺舖头度咁靓。挞皮好脆,抹茶cream好软滑, 上面有好甜嘅红豆,呢个味道配搭几平均,食到抹茶味。中间一大块麻薯, 几烟韧。 我觉得整体几好食。 如果可以送埋匙羹就更加方便啦。下次要试埋其他款式嘅甜品先。
京都抹茶麻薯红豆挞
下次要试埋其他款式嘅甜品先。