2024-08-31
朋友建议去这间小店试一试,冇所谓啦 ,食得就食。 去到,哗!原来这么细,地方好少, 茶餐厅可能还宽敞,不到20个坐位,身体也不敢大动作。 见楼伙记只得一个 好忙, 添加饮水自己去攞啦。 厨房就有两位。威灵顿牛柳要晚上才有,lunch就是要预订。后来说有货可以落单。大乡里,我第一次食威灵顿牛柳,卖相好靓。 放入焗炉前,拿给我哋看看,拍拍照。 焗完之后 ,未切开之前 又都再拿给我哋看看,拍拍照。我以前未食过,所以冇得比较。只觉得啲牛肉就好软熟, 用蘑菇用包住嘅皮好好食。 头盘和甜品都是正常 ok.好奇怪,平时食肉量不多的我,可以食晒整个餐。 这是不是叫做嘴刁 。因为一个套餐要$1734 每人要$867.🤪🤪最后我觉得地方真系太细, 人多会好嘈,又冇服务, 而要收咁嘅价钱,系唔balance。 地方,环境和气氛都冇。所以下次都唔会再去。( to my surprise, 洗手间就好干净和阔落)