有好多素食熟食嘅甜品店(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)士多啤梨厚pancake 配云呢嗱雪糕 $75 佢claim系厚pancake not souffle pancake🤣 但食落其实都系souffle pancake 嘅感觉 怀疑系惊失准做定expectation management sls 蛋香就真系消失咗 粉味有啲重 个底煎得太熟 不过中间就啱啱好嘅 如果再细火啲煎就好啦~ 摆盘系靓嘅 但cream and jam都系现成 变咗真系打完卡想拨走嘅嘢:( 唔贵不过都唔太抵食啦素xo酱炒乌冬 $53 一句讲晒就系家的味道🤣 食得出只豉油味 好嘅地方系唔太油 调味都啱啱好嘅!啲嘢食质素就系屋企煮嘅咁 又唔算贵 食素嘅人去荃湾想揾甜品+熟食食吓都系好嘅option!
有好多素食熟食嘅甜品店(˶‾᷄ ⁻̫ ‾᷅˵)

士多啤梨厚pancake 配云呢嗱雪糕 $75

素xo酱炒乌冬 $53