2017-06-02
话说我同为食bb都系韩粉, 一年都会去一次韩国,除左可以疯狂shopping,韩食都好啱我地口胃。自从上年去过首尔马场洞韩牛市场食1++韩牛之后,就一直对韩牛念念不忘,今次可以喺香港食到,我地都好高兴,虽然价钱比喺韩国食贵,不过话哂咁大只牛要飞过黎,要运费都可以理解。先讲环境,唔算好有情调, 上层较好,但下层灯光火猛,有咩瑕疵都睇哂,不太适合首次约会。至于食物,有我最钟意嘅生牛肉tartar,好鲜味,如果多d梨丝同加只蛋会更好基本上都好有风味, 如果可以冻少少, 雪梨丝多少少,口感会更清爽!食完前菜到主角─烧肉叫左个招牌套餐, 本来包四款肉,不过经理话果日得三款靓, 所以变成三款, 份量当然要增加返啦!查实我都唔系咁记得d肉边款打边款, 虽然个经理有介绍只记得最林系呢只除左套餐, 仲有单点, 呢度sell自己有d罕有部位, 就叫两款试下云白肉,睇落好肥,烧完白色部份好爽口,唔油冇记错系肌里脊,好林其他杂食,最钟意系炸杂菜, 南瓜好甜~ 水冷面就唔够酸啰,希望改善。四个人食, 计埋酒水(饮左韩国米酒同手工啤),埋单3千, 都唔平,不过去得中环,预左,飞唔到去韩国,唯有黎呢度解下「乡愁」啦
食完前菜到主角─烧肉
查实我都唔系咁记得d肉边款打边款, 虽然个经理有介绍
只记得最林系呢只
云白肉,睇落好肥,烧完白色部份好爽口,唔油 冇记错系肌里脊,好林
四个人食, 计埋酒水(饮左韩国米酒同手工啤),埋单3千, 都唔平,不过去得中环,预左,飞唔到去韩国,唯有黎呢度解下「乡愁」啦!