2023-05-26
好味指数😋😋😋😋回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️开心指数🤗🤗🤗🤗认真讲,已经有好耐(以年计)冇去呢个商场,因为去睇戏,谂住睇戏前响同一个商场揾食,见到呢间颇多好评,就拣咗呢间食。因为想轻轻松松食,早咗少少到商场,刚好 catch 到仲叫到下午茶。下午茶嘅选择都几多,有11款热炒/小食,7款甜品。🍴忠孝三宝牛肉汤面($70)有牛筋、牛展各两大件,牛肚6条,都几足料,汤底好浓郁,餐牌上写有微辣但其实唔算太feel 到,牛展好厚切,筋同肉嘅部分有咬口但又非常易咬开,煮得好入味,超好味!牛筋咬落去满满骨胶原,非常Q 弹入味,牛肚切得细细条,味道口感正常,汤面够弹牙,好味!🍴红烧半筋牛肉汤面($68)开头以为忠孝同红烧个汤底会有唔同,原来系一样嘅,呢个同上面𠮶碗一样,系少咗牛肚,牛筋、牛展各三大件,如果唔食内脏嘅,叫呢碗啱晒!🍴忠孝鲁肉饭($60)个碗睇落唔系好大,但系佢系装得好实,饭面有半只糖心卤蛋,铺咗3/4 饭面嘅鲁肉,酸菜,另外脆脆好香口嘅应该系炸干葱,鲁肉半肥瘦,够咸香又有肥油香,好味!🍴盐酥炸鸡($56)净炸鸡,都几大碗份量多,炸皮唔系太厚。🍴台式热咖啡几好饮,似白咖啡嘅味,有D 饮即冲感觉,或
回头指数 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
开心指数🤗🤗🤗🤗
🍴忠孝三宝牛肉汤面($70)
🍴红烧半筋牛肉汤面($68)
🍴忠孝鲁肉饭($60)
🍴盐酥炸鸡($56)
净炸鸡,都几大碗份量多,炸皮唔系太厚。
🍴台式热咖啡
几好饮,似白咖啡嘅味,有D 饮即冲感觉,或者只系个味大似。
🍴自家豆浆
正常
🍴热炭烧乌龙奶茶(半价)
呢个系唯一加钱嘅饮品,比起跟餐嘅台式热咖啡大杯少少,但系呢个系3款饮品入面最唔好饮嘅,个茶煲得老咗,唔系老少少,系劲老,奶味唔够似奶水,有少少想呼叫“早知就...”
整体上似正常份量唔会好似有D 店咁因为下午茶而缩细咗,食物质素好,饮品就一般咗少少,尤其系个茶,下午茶嚟讲好抵食。
☆follow my IG @tracyloveliving ☆