2021-06-09 1330 浏览
同新朋友去食饭,唔想咁矫情就谂住豪爽小小去大排档食饭😬其实之前已经食过一次,但对味道冇乜印象,净系记得印象唔错🙈••••••••••••••••••••••••••••••🌟 $198<必点!!>黎到劲surprised!! 因为真系好大份,卖相亦都好靓仔!! 入口都完全冇失望,睇得亦都食得!!! 个皮劲脆,啲肉又好嫩,味道亦都腌啱啱好🥰 个甜酸酱系味道上其实冇乜点加到分😂味道上有冇都可以,但口感上就会加小小分,有酱好似冇咁dry咁😂 但本身旧猪手已经好好好好食😋就咁睇价钱,好似小贵🤭但睇埋味道 份量其实会觉得件事合理,个人觉得就系必点啦~ 下次黎都会再嗌!!🤤 $68黎到以为系Crème Brûlée (讲笑😂) 大乡里出城第一次食鱼肠🐟冇比较底下唔知咩叫好食 咩叫唔好食😂净系觉得个蛋几滑 个味又几好,加埋胡椒,送饭几正😬不过,觉得自己味觉坏咗🙊食完成餐饭都未知鱼肠到底系咩味🥲朋友话算系整得几好😌起码啲鱼肠冇腥味冇臭味🐟 $68First impression系有啲细份😌但仔细睇卖相其实唔差!!🤤 炸皮系浅黄色嘅,唔系用万年油炸出黎🤭 炸皮几脆,个鱿鱼都算易咬开。啲
🌟 [原只脆皮炸猪手🐽] $198
<必点!!>

[砵仔鸡蛋焗鱼肠🐟] $68

[椒盐鲜鱿🦑] $68
First impression系有啲细份😌但仔细睇卖相其实唔差!!🤤 炸皮系浅黄色嘅,唔系用万年油炸出黎🤭 炸皮几脆,个鱿鱼都算易咬开。啲鲜鱿都几大旧,想有啲仪态,女仔可以分开2 3啖食😂 (去得大排档讲仪态?? 🤷🏻‍♀️ 讲经咩~😂) 啲”辣粉”同”醋”都jeng😌帮个食物加咗分~

🍻顺便一提,系到饮啤酒系会用”战斗碗”饮架!! 即刻觉得件事有feel咗🤤
📍妹记大排档 (旺角)
(旺角通菜街1A-1L威达Deli 2商业大厦2楼B舖)
环境: 7/10
味道: 8.7/10 (有7.5分系俾咗个猪手🐷)
饱肚: 9/10 (大食咪嗌多碗饭啰~)
CP值: 7.5/10
回头率: 8/10