2023-10-20 1461 浏览
之前听米芝连介绍依间好耐,今日系附近就试试佢。鸳鸯肠杂锦糯米饭($64)上碟时明显闻到腊味香味,食落无想像中咁油/浓,所以食到尾都无觉好腻,同食落口都有阵油香味。个人更喜欢润肠,味道比出面既润肠更香浓,配淡少少嘅糯米饭好夹。腊肠唔会有出面有啲腊肠果种死咸味,死到尾个口都唔会有食味精果种麻麻嘅口感。同除左面果几旧,食到底仲有一层腊味+冬菇腊味量几足。建议加个小食,饱腹感刚好。香煎虾米肠粉+鸡蛋煎($26+$6)肠粉面做到煎完嘅脆卜卜口感,肠粉本身滑身又唔散;同佢本身都有海量芝麻同葱,更香口想食唔停口。豉油度我估有调整过,比平常无咁咸。鸡蛋方面我觉得可以再多啲,因为有1/3肠粉痴唔到鸡蛋,有少少可惜。同如果鸡蛋可再炒耐少少应该会更香口。不过因为餐厅无俾水,如果无叫嘢饮食糯米饭中途会口干啲。埋单100$唔驶性价比高
之前听米芝连介绍依间好耐,今日系附近就试试佢

鸳鸯肠杂锦糯米饭($64)
腊味量几足。建议加个小食,饱腹感刚好。

香煎虾米肠粉+鸡蛋煎($26+$6)

性价比高