2017-09-19
轻松一下呢间餐厅系葵涌广场其实已经有好多年历史,我谂成日行葵涌广场嘅人都一定知道呢间餐厅喺边,行街行到攰,想揾张凳坐低,不妨考虑嚟呢度,帮衬廿几蚊小食,「轻松一下」。餐厅占地嘅面积唔细,主力都系卖地道小食为主,客人来得快走得快,基本上都唔使点等位就有得入座叫嘢食。我今日系为咗Hea时间,所以嚟咗呢度食嘢。由于要Hea嘅时间都颇长,有个几钟,所以我就叫左碗米线顺便医下肚。叫咗一碗车仔面---枝竹冬菇米线+腩汁$34枝竹份量偏少,有d失望冬菇应该无点调味过,食嘅就系冬菇本身嘅菇味,而冬菇嘅size比想像中大,厚度十足,几好。米线嘅质地,味道亦都比想像中嘅好,我觉得甚至乎系好过谭仔。佢唔系特别滑,但系真系食到有啲米嘅味道,感觉比较天然; 有d可惜嘅系汤底腩汁味道并唔突出。服务方面,本身唔会期望太高。但系希望姐姐收碗嘅时候都会问一声我哋食完未,或者个碗仲要唔要架?问都唔问就收走咗个碗,我会觉得唔系咁好至于价钱方面,呢一碗两𩠌车仔面要$34,我觉得就有d贵,$30以下会比较合理。
叫咗一碗车仔面---枝竹冬菇米线+腩汁$34