2008-06-30
好荣幸可以出席 OpenRice 29/6/08举办的「江川寿司赏味大会」,今次系我第二次参加OpenRice嘅活动(第一次系端午节包粽班),每次活动都能够与其他食家会员见面倾谈、交流饮食心得,真系好开心!而且,我们都是在众多参加者中被抽中出席,大家有幸见面,也是一个缘份。 香芒蟹籽沙律 -- 芒果好甜,但沙律汁太稀太少,没有味道,瓜菜丝太幼唔爽。三文鱼刺身 -- 唔新鲜,部份食家都觉得有怪味。刺身盛 -- 卖相好靓好吸引,刺身虽然未算新鲜,但总比三文鱼好。海胆 -- 好正好鲜甜,我觉得今餐最正系海胆!!!!右口鱼刺身 -- 口感几特别,但冇鱼味。金龙卷 -- 芒果好甜,内里配的是牡丹虾刺身,但本人还是喜欢配吉列虾。烧牡丹虾 -- 大大只卖相几吸引,但味道普通。江川味上之吞拿鱼 -- 唔错。带子寿司 -- 特大带子反而令我有惊喜,好味!!!!5A和牛寿司 -- 因第一次食和牛所以很难比较,但没有想像中吸引。金箔火炙鹅肝寿司 -- 鹅肝中间唔热,失望。日式甜薯 -- 配桂花糖浆一齐食,好香好特别,不过甜薯过硬。雪糕 (红豆/抹茶) -- 红豆味劲正!!!!虽然食物未至令人回味无穷,但全
三文鱼刺身 -- 唔新鲜,部份食家都觉得有怪味。
海胆 -- 好正好鲜甜,我觉得今餐最正系海胆!!!!
右口鱼刺身 -- 口感几特别,但冇鱼味。
烧牡丹虾 -- 大大只卖相几吸引,但味道普通。
江川味上之吞拿鱼 -- 唔错。
带子寿司 -- 特大带子反而令我有惊喜,好味!!!!
金箔火炙鹅肝寿司 -- 鹅肝中间唔热,失望。
雪糕 (红豆/抹茶) -- 红豆味劲正!!!!
虽然食物未至令人回味无穷,但全部试食嘅份量都真的很大~~~
最后,好多谢江川寿司各人嘅款待