2011-06-17 7 浏览
上堂前揾野食,原来调景岭站附近人流好集中,想揾间食肆坐低都有困难…但一行6人咁好彩揾到呢间有一张圆枱刚好坐到6人,ok,就入去食,何况门面装修系ok的食物只讲自己的,要了一份烟三文鱼卡邦尼汁意粉+牛角包+意大利菜汤的午餐,另外加钱要了一杯巨峰特饮其实特饮中有巨峰特饮呢…呢间餐厅都应该颇为「港式」,上来呢度之后就知道甚么背景了谈回食物,先上汤,正正常常无甚批评、牛角包反而几好食,加4元系可以接受的,至于那个main呢装盘合格,碟的深度都够,份量其实系足够的,唔好俾个表面呃到你不过,当卡邦尼汁无蛋汁味的时候,佢仲系咪卡邦尼汁?何况我认识的卡邦尼汁应该只加烟肉,这个卡邦尼汁…正正符合了他「港式」的特色--捞乜都得但公平一点讲,就当我味觉失灵/或者当佢系一般煮面粉开的白汁,呢个意粉亦只系仅仅合格的;就呢个意粉来讲,似乎淋了多少,若再煮多少少时间,随时会变成茶廰淋pat pat的意粉,这点要小心服务方面,其实waiter/waiteress都好快会serve你…不过,我呢枱6个人,逐个点完之后佢竟然问番我地饮乜野汤(乜唔系写低咩?),另外,我要了一杯巨峰特饮,杯内系有爆珠的,但系佢俾了一支幼身的

烟三文鱼卡邦尼汁意粉

服务方面,其实waiter/waiteress都好快会serve你…不过,我呢枱6个人,逐个点完之后佢竟然问番我地饮乜野汤(乜唔系写低咩?),另外,我要了一杯巨峰特饮,杯内系有爆珠的,但系佢俾了一支幼身的饮管仲要无匙更,我点享用呢?结果还是要一而再催促下…那只匙更才现身