2015-04-25
其实开头都唔系好觉呢间餐厅, 可能佢d玻璃系茶色, 门口又企满等车的人, 所以其实好易走漏眼, 不过见佢几干净, 环境比茶餐厅又高级少少, 但又唔收加一的西餐厅, 最紧要系有位坐, 于是入去试试~入到去, 其中一个示意我地坐2人枱, 原本都冇所谓, 但后来叫餐时, 另一个高级少少的侍应, 自动问我地驶唔驶坐另一张4人枱? 可能见我地叫咁多嘢食, 惊张2人枱唔够放, 而且佢人流唔太多, 可以比我地2人坐人枱, 真够细心~ 烟三文鱼凯撒沙律卖相都唔错, d菜又够新鲜, 不过d三文鱼唔够冻, 我钟意食d冻d, 感觉上似啱啱响雪柜拎出嚟, 唔似摊响度一段时间嘛~ 我好少食凯撒沙律, 但好似唔系好同我上次响意粉屋食果d咁样, 人地d菜款式好似多d~ 黑松露鲜虾西兰花忌廉汁意粉 黑松露对我嚟讲, 都系菇, 而且仲系碎的话, 更加可以不理~ 但d虾又确实几新鲜, 而且都好多只, 反而西兰花就少d, 而且都系d花碎, 如果多d会正d~ 个意粉软硬适中, 而且够哂汁, 但如果个汁可以再浓味少少, 净系挂住吹水, 唔记得落芝士粉, 我相信落咗会好味d~ 马德里香脆鸡翼 我未去过马德
烟三文鱼凯撒沙律
黑松露鲜虾西兰花忌廉汁意粉
马德里香脆鸡翼
伴碟果D什菜几新鲜, 又有D黑醋, 好开胃
热柠茶
有色无味
虽然唔系我饮, 但我坐对面, 都唔觉有咖啡香味
唔知系咪我地研究杯咖啡, 吸引咗之前高级少少果位侍应, 佢主动问我地有咩意见, 又讲返佢地部咖啡机同茶机仲调较紧, 所以味道上未够完美, 迟d会好d~ 好, 我就凭你呢句, 比多次机会佢, 睇下佢迟d系咪有所改善?
其实呢度d装饰都唔错, 简简单单, 又有d画去装饰下, 感觉几舒服, 最钟意都系果D吊扇, 摩登得嚟又有少少怀旧feel~