2017-02-06
2-1-2017 (Mon)朝早起身同老公去食早餐,由于想落荃湾帮佢同爸爸买枕头,而且又好耐冇饮茶,于是o黎见到但未试o既呢间.我o地去到唔算太多人,坐低后,佢o地即刻放低一壶茶,完全唔使问客人饮咩茶,即系得一种茶供应吧,是但,好彩唔系铁观音而系普洱,佢o既茶太浓,我要问佢o地俾壶滚水,而茶o既味道同好多间饮开o既都好唔同.我o地睇完menu,就要:1. $39.00o既点心拼盘两个因为6种点心,每种得一件,咁我同老公就可以每人每样都食一件啦,由于姜汁红枣糕冻o左会变硬唔好食,所以我先食呢个,热腾腾又软又有咬口,口感唔错,但姜汁太劲,辣o左啲.味道: 4.5分之后食虾饺,内补虾仁充足爽口,但饺皮太腍.味道: 3分烧卖,正常冇问题.味道: 3分潮州粉粿,食到有沙葛o既,但冇花生,味道亦唔惹味,可能五香粉太少,粉粿皮同样太腍.味道: 1分菜苗饺,饺皮同样太腍,味道…太浓,系蒜蓉太多,但好彩唔苦,不过o徒o左咁多翠绿o既豆苗.味道: 1分叉烧包,老公一食大赞好食,我觉得冇惊喜,只系甜度o岩o岩好,叉烧超腍.味道:2.5分2. $24.00o既煲仔生煎菜肉包呢个上到o黎,侍应o系煲边赞酒,打开
我o地睇完menu,就要:
1. $39.00o既点心拼盘两个 因为6种点心,每种得一件,咁我同老公就可以每人每样都食一件啦,由于姜汁红枣糕冻o左会变硬唔好食,所以我先食呢个,热腾腾又软又有咬口,口感唔错,但姜汁太劲,辣o左啲.
味道: 4.5分
之后食虾饺,内补虾仁充足爽口,但饺皮太腍.
味道: 3分
烧卖,正常冇问题.
味道: 3分
粉粿皮同样太腍.
味道: 1分
味道: 1分
叉烧包,老公一食大赞好食,我觉得冇惊喜,只系甜度o岩o岩好,叉烧超腍. 味道:2.5分
2. $24.00o既煲仔生煎菜肉包
呢个上到o黎,侍应o系煲边赞酒,打开盖睇,啲包倒转摆, 食落,皮煎得脆,唔多o既馅但味道好淡, 要夹紫洋葱食. 味道: 3.5分
3. $26.00o既碧绿带子肠
价钱:
茶钱每位$4.00,冇加一.
分数:1.7分
其他:
呢o度重有西式甜品如芝士饼,下次有机会想食埋龙虾汤鲜竹卷时,可以食埋.