2017-06-19
父亲节父亲话想食西餐,几个星期前行过呢一度见到间餐厅好似好吸引,好啦便俾个机会去试吓啦。因为有老人家嘅关系我哋有后门搭䢂上去。上到去大约7:15已经全场爆满。好彩一早订咗位。父亲节今日有优惠,order两个$398餐就可以得到一个海鲜拼盘。听落好似好优惠咁样所以我哋一台七个人叫咗四个$398餐。因为海鲜拼盘呢四个字好吸引对佢期望好大。但系嚟到有啲失望。但系冇办法啦送架嘛啲蟹脚完全冇味,问佢有冇酱汁点佢又话冇。龙虾有小小鲜味,其他mussel, 螺及虾都唔太新鲜。但系都系一句啦送架嘛冇办法啦,不过其实佢唔送仲好啰!搞到印象差咗之前睇过呢一间铺嘅食评导都知上菜会好慢架啦。但系真系估唔到慢到咁样。食完海鲜拼盘之后,足足等左成个钟,先至有沙律食。因为今次我哋𠮶台有细路仔同埋老人家,我哋足足吹左佢四次,但系都冇人理。见到𠮶啲员工行嚟行去,净系识成日帮我地换碟。经理又唔过嚟解释,搞到我老公有啲燥底,仲话想食完个沙律就走虽然等左好耐,但系沙律味道都尚算好味,鸡肝多士味道都唔错,鸡肝味香浓,入口好滑。食完沙律之后唔知点解个汤唔见咗,有两位直接上咗主菜。慢煮牛肉味道唔错,牛肉味十足。食得出系用优质嘅食材
食完沙律之后唔知点解个汤唔见咗,有两位直接上咗主菜。慢煮牛肉味道唔错,牛肉味十足。食得出系用优质嘅食材来烹调。
蘑菇汤味道都唔错,个碟又好靓仔!不过份量少左啲。
买相唔错!
羊架
蟹膏大虾Linguine起正!睇落好似一个普通嘅意粉但系因为有蟹膏嘅关系成碟linguine 变咗好有层次感。
Pork Rib 都系signature dish, 但系就有啲失色啦!虽然见到啲肉系粉红色,但系食落好硬。本人最怕食啲咁硬嘅猪扒架啦
呢个蛋卷简直无得输,fresh cream 好新鲜,甜度适中,加埋有啲酸酸地嘅汁喺balance 甜度,真系有谂过先上枱。
总结:因为上菜实在太慢啦,地方适合男女朋友谈情拍拖。