2019-05-28
开咗相差不多两个月, 第一次帮衬,食7点9时段,但见open rice 评语其实都相当中肯!例如:一入去啲嘢食就会好快清;提早15分钟到,外面已经打晒蛇饼...有些餐厅也改进了,例如不限取一只碟,门外排队应比以前畅顺。价钱都系平日夜晚$128,如果照原价$148,应该冇人来...首先,香港地,小餐厅可以提早入去坐低系常识吧,有订位的,19:40已可入座,冇定位的要企埋一边。门口企满人应该比定钱先,然后派飞,等入面安排好再叫Number入。原来佢系分开两条队一条系有订座,一条what in,只见一条长龙,我冇订枱唔知头唔知路照排。。。walk in系等订坐坐晒入去先可以入,几惊排到我𠮶阵时冇得入。已经饿到7点9,仲要揾过另外一间餐厅咩。其次就系个地点略嫌偏远,我个朋友去到淘大,竟然俾人老点方向,九龙湾鲜有人知道得宝商场点行!我出去接佢,朋友来到20:37,座抵就话啲食物唔够热(bingo, 之前评论有人咁讲)。中埸19:30-45,唔系会将食物盘入面嘅水加热?第三,出去接人朋友再返嚟,唔知系我有快步行,定系啲食物有问题,个胃有啲唔舒服。Anyway, 食物唔够热,冬天好快冻,夏天好容易有
有些餐厅也改进了,例如不限取一只碟,门外排队应比以前畅顺。
第三,出去接人朋友再返嚟,唔知系我有快步行,定系啲食物有问题,个胃有啲唔舒服。Anyway, 食物唔够热,冬天好快冻,夏天好容易有细菌(不是抺黑,试想食物有refill至少一转,有什么理由吾够一小时内,都keep唔到食物热?)
第四,因为walk-in 冇订枱,2个人食同人搭圆枱。明白点解网评话啲枱摆得太密,每次坐枱中间的人出入要起身让位,食buffet会经常离开座位是常识吧,用左茶餐厅嘅摆枱密度,而没有预留空间俾人行。。。食物主吧是放靠墙,一拎食物D人蜂拥而至好墟冚。Refill食物的姐姐要叫大家借过。另外一边沙律吧旁边没有放碟,要攞碟又要去墟冚嘅主bar那边借过。
第五,我哋食到9点3,Pizza等都有剩,点知好好味的特色茶冇晒,想卙多杯冇晒。最后𠮶转食物果然会食晒,网上评论果然非虚。
食物都算有啲特色,甜嘅炸嘅辣嘅都有,番茄汤第一转冇晒,refill 耐攞咗啲。咁嘅质素以街坊价来讲算系OK,比紧$128,都有好多嘢食,算系咁。
但系世界有得比较,试想如果观塘将军澳开多一间素食buffet,真系唔会去。
有部份人食吾够1小时就走,其实佢可以晚市设90分钟外设60分钟,用埋电脑来Mark位,招呼多啲时段放少啲枱,食客坐得会轻松啲。
佢最先天不足就系放嘢食嘅地方同厨房门口,中间隔咗一排枱。。。热饮同嘢食位置又争好远。。。
尚有改进空间,加油💪🏻