2021-10-28
通常新开的餐厅都好吸引,但我同同事今日嘅体验真系好一般... ...大角咀大全街一向都好多美食,今日一行3人行过,见呢间潮州菜馆系新开的,款式都几多几吸引,一于试吓。门口帮手带位嘅姐姐好有礼貌,我哋好快已经坐低咗,而且呢位姐姐好快已经帮我哋落单,我哋点咗2个土鱿肉饼煲仔饭、1个豉蒜凉瓜炒鳝球。每个餐都可跟1个饮品👍土鱿肉饼煲仔饭$68。上到枱一掀开煲盖,成堆芫茜(因为我唔系芫茜党啫,夹开咗,无嘢)😭见块肉饼唔系大块,而且都好薄吓,大约少过半吋厚... ... 每个煲仔饭只系跟1碟好细碟嘅豉油,都唔系好够😩唔紧要,试吓啲肉饼同饭先,肉饼味道ok呀,只系薄得滞无乜口感。饭方面真系好唔掂,因为饭太多水,根本煲得唔够干身,而且太腍了,我同同事都认为完全唔合格😅(好味嘅煲仔饭嘅饭粒应该要好干身,弹牙得嚟又唔会过硬)豉蒜凉瓜炒鳝球$60。同事话味道都几好👍饮品,我哋点咗热咖啡、冻柠茶、热柠水。热柠水真系吓死人,只有2片极薄嘅柠檬,我同事笃到2片柠檬穿哂都话无乜味,点解水吧师傅刀工好成咁🤣反而冻柠茶有4至5块左右极薄嘅柠檬(仲薄过热柠水𠮶2片)🤣🤣然后我哋食煲仔饭食咗一阵,真系唔够豉油,就请伙记俾多
豉蒜凉瓜炒鳝球$60。同事话味道都几好👍
然后我哋食煲仔饭食咗一阵,真系唔够豉油,就请伙记俾多2碟,伙记都有应话会拎嚟,但态度好麻麻!其实𠮶阵时都唔系满座,但叫极都仲未拎嚟,我同同事都有啲嬲,其实唔俾咪话无得再俾啰,唔好咁样应完当无事!最后喺10分钟内叫咗3次,先拎出嚟😔
我真心好想俾劣评,但见佢新开张就算啦,希望呢间餐厅会有改善。