2022-11-07
来这间餐厅前睇OpenRice嘅评语好坏参半,本着试下唔会真咁差既心情来到试试。基本上环境同service 都冇问题的👍但厨房同食物质素有待改善。睇咗餐牌见到有炉端烧,所以叫咗三款作头盘,但等咗半个钟头都未有得食,唔紧要,同朋友倾住等,但由唔肚饿等到肚饿😂 啲烧物上到枱时只是微暖,但现场又唔系好多客人,点解厨房出才会今慢🧐。跟住main course 既炉鱼,吓了我一跳,两块鱼卷用一个饭碗的器皿上菜,份量少到呢😰 同埋d 鱼系个饭碗,用刀叉系食唔到的,我唔知个厨师有冇自己食过一次🤣 跟住个羊扒无得别,都系冻的🤣 。本来谂住点个甜品,但朋友话根据之前既菜式,有机会伏伏地😅😅 ,第一次食饭要饿住走😆😆 . 最后一提系个menu ,可能佢地要sell tasting menu,d 字正常,其他menu 既字size 细到影完相要再再再再放大先睇得清楚。餐厅揾 foodie 写完,客人跟住试左一次,打左卡,之彼系唔会番来的。有咁靓个view,楼面同事又唔错,唔好浪费资源,好好的正视 operation 既问题💪🏻💪🏻
睇咗餐牌见到有炉端烧,所以叫咗三款作头盘,但等咗半个钟头都未有得食,唔紧要,同朋友倾住等,但由唔肚饿等到肚饿😂 啲烧物上到枱时只是微暖,但现场又唔系好多客人,点解厨房出才会今慢🧐。 跟住main course 既炉鱼,吓了我一跳,两块鱼卷用一个饭碗的器皿上菜,份量少到呢😰 同埋d 鱼系个饭碗,用刀叉系食唔到的,我唔知个 厨师有冇自己食过一次🤣 跟住个羊扒无得别,都系冻的🤣 。 本来谂住点个 甜品,但朋友话根据之前既菜式,有机会伏伏地😅😅 ,第一次食饭要饿住走😆😆 . 最后一提系个menu ,可能佢地要sell tasting menu,d 字正常,其他menu 既字size 细到影完相要再再再再放大先睇得清楚。 餐厅揾 foodie 写完,客人跟住试左一次,打左卡,之彼系唔会番来的。有咁靓个view, 楼面同事又唔错,唔好浪费资源,好好的正视 operation 既问题💪🏻💪🏻