2013-07-12 823 浏览
呢间鸡煲店只开咗两个星期多, 上手系一间叫心美o既潮州菜馆, 我哋都系坐低咗先知, 我相信大多老顾客都会觉得好突然, 一间咁有水准o既潮州店会结业... 既然入咗嚟就即管一试, 评头品足下啦由于唔食得辣o既关系, 我无叫到出名o既香辣同麻辣鸡煲, 但唔讲唔知原来呢间店系用清远走地新鲜鸡, 所以我觉得食唔到招牌煲绝对唔系一个损失, 反而仲可以食得出由多种药材带出o既新鲜鸡味两个人只可以试到半只鸡($90)同几款配料, 但基本上所有配料都好新鲜, 牛坑腩($80), 云吞($18/份), 芝士丸($15/份), 黄沙猪润($33), 唐生菜($10/份), 刚好饱肚, 我觉得最出色系牛坑腩, 虽然带有少少肥膏, 但肥膏好实在好爽口, 而肉则淋身唔黐牙, 值得推介 ! 至于环境就唔多合格, 冷气不足, 大既因为鸡煲热力关系, 而老板根本无考虑到上手只系一间小菜馆呢点, 而无响冷气方关著手啦, 不过都希望下次去会有改善啦 !二人共消费: $260 (无加一, 茶芥)
本地牛坑腩
唔辣鸡煲

二人共消费: $260 (无加一, 茶芥)
2013-07-01
本地牛坑腩