2019-02-04 98 浏览
第一次去T.O.P.呢个商场食野,估唔到会黎左呢个咁得意既地方!以前去大阪🇯🇵旅行试过食一次,而家系香港都有得食餐厅不难找,日式风味的感觉一入到去会见到多个师傅煮野食,开放式厨房,想睇佢地煮野食记得要坐吧台,但冇得自己整diy大阪烧的。我同朋友都拣左二人座,每个setting都会有一个迷你铲,好cute睇完menu就可以自己写纸落单。当然要试下玩diy大阪烧啦!点左呢个特盛海鲜大阪烧($88),海鲜包括虾、带子、鱿鱼。感觉黎到唔多料,但食落就好丰富好饱。计时器俾埋你可以自己慢慢玩!其实一啲都唔难,应该好少人会失败😂最后唧酱洒木鱼花就点影都靓仔!食落好足料,仲以为唔大块会唔够食,好彩嗌左一块咋!味道都唔会太重面粉味,有蛋香!海鲜几新鲜,可能系因为我火候把握得好😈除左大阪烧,当然要试埋其他食物啦。小食方面点左呢个香脆铁板饺子($50)。外型好可爱,钟意香口重口味呢个必点然后都点左一份酱烧日式炒面($68),佢会成份系你面前放上铁板,然后再即场唧沙律酱表演,好有趣又靓。炒面色水均匀,感觉有心机炒,多几块豚肉会再开心啲!总结系大约每人一百几,有得玩有得食仲要好味,冇得输!不过唔太适合一大班人黎

餐厅不难找,日式风味的感觉

计时器俾埋你可以自己慢慢玩!

其实一啲都唔难,应该好少人会失败😂
最后唧酱洒木鱼花就点影都靓仔!

总结系大约每人一百几,有得玩有得食仲要好味,冇得输!不过唔太适合一大班人黎,野食一定好难分😂唯有食多几次先试到晒所有野食!下次见😂
2019-01-28
  • 特盛海鲜大阪烧