2024-04-30
估唔到香港都有得玩钓虾,揾到距离返工地方唔远即刻走去试下。钓完要帮加工的话招牌盐烧唔使加钱,其他做法就每斤$30我见佢有2个池,一个清水池,一个黑水池。我哋好勇敢咁拣咗黑水池,结果。。。。都钓到几只🤣🤣工作人员每个钟都会加啲虾,唔怕人哋钓晒钓唔到~玩完就食喇,加工方法有招牌盐烧大头虾、椒盐烧大头虾、虾堡麻辣烧大头虾同营地酱油烧大头虾。首先怕辣嘅真系唔好叫麻辣🤣🤣食咗一只系咁揾水饮,唔怕辣嘅可以挑战下!个人感觉椒盐大头虾比较好食,调味刚好,而且肉都唔少,仲食到有虾膏同虾籽timm🤤秘制酱油烧花枝丸咧个花枝丸又真系几好食,酱油甜甜哋,花枝丸系有好多墨鱼肉,好香~秘制酱油烧鸡翼鸡翼烧得啱啱好,加埋佢个酱油系唔错。同埋唔会好干,充满油香,几好食另外佢都有几多小食同饮品,可以一边钓一边食,放工过嚟钓下虾发下呆都几好🤣🤣
钓完要帮加工的话招牌盐烧唔使加钱,其他做法就每斤$30
秘制酱油烧花枝丸