一次同朋友搞聚会佢哋提到想食Kobekyu,我一听到个名好似好熟口面甘,原来就系喺韩国首尔弘大既本店,黎左香港开第一间海外分店!之前喺韩国食嘅时候已经觉得好好食,今次当然黎睇吓香港𠮶间系咪好似韩国一样咁受欢迎咁有水准啦我哋三个人7点到就去到,好彩有book枱,眼见好多人已经要等位啦我哋好快就点左三款食物。咖喱忌廉乌冬(鸡) $78 (5/10)佢个样同韩国嘅一样都系白雪雪,靓就好靓,但系食落去忌廉味一啲都唔出,好似好稀咁乌冬都弹牙嘅,不过感觉就好普通。朋友第一次食都觉得评价一般般!(好挂住韩国𠮶个啊🤒)吉列牛定食 $148 (8/10)前菜有冻豆腐,面豉汤同埋车厘茄。店员会先送上一块热石版,然后我哋就可以将吉列牛放上去轻轻加热到自己喜欢嘅熟度!吉列牛嘅外层好脆,牛肉食落去亦都好多汁!我自己就最钟意5成熟再配埋个芥茉酱送饭食真系一流原条鳗鱼蟹籽釜饭 $128 (7.5/10)呢个饭绝对冇偷工减料!佢系一条原条既鳗鱼,再配埋佢涂上一层薄薄嘅烧汁真系好香好好食!釜饭上铺满蛋丝,加埋鳗鱼同蟹子真系绝配!不过饭既份量就唔太多,一个女仔自己食晒应该都啱啱好🥰推荐!结语:对比起韩国嘅经历香港呢间就真

我哋好快就点左三款食物。

咖喱忌廉牛肉乌冬

咖喱忌廉乌冬(鸡) $78 (5/10)

吉列牛定食

吉列牛定食 $148 (8/10)

原条鳗鱼蟹籽釜饭

原条鳗鱼蟹籽釜饭 $128 (7.5/10)

结语:
对比起韩国嘅经历香港呢间就真系差紧啲,不过胜在佢嘅招牌吉列牛都做得唔错
但系环境就有啲迫,侍应态度一般般。但总括嚟讲钟意食吉列牛嘅你都可以嚟一试,至于另一个招牌忌廉乌冬就见仁见智啦
咖喱忌廉牛肉乌冬
吉列牛定食