2024-09-05
🎡 食店位置非常方便,系南昌站出只需要2分钟就到啦~ V Walk 算系新式商场,所以内笼装修都干净利落。如果繁忙时间去的话,有机会要同其他人搭台,甘样的话位置就会有点儿窄了。每张台都有独立抽风系统,所以不会有很大油烟味。🥢🍽️ 两人套餐 Set 4 (HKD366)汉堡扒系选用了韩国和牛,店家自己手打,所以食落去系感觉到口感棉滑棉滑的。我地可以拎取适量汉堡扒放系热石上煎,大约每边3秒就可以啦,颜色会有粉红转至偏深少少红~ 慢慢就会闻到牛的香气,睇到牛的油脂,聼住滋滋声,口水都就流出来~ 🤤 而配菜就包括了 放在铁板上的蛋 (自己会慢慢熟的),小泡菜一曡,芝麻酱椰菜丝一碟,汤一碗。🍍🥓 菠萝烟肉韩牛汉堡扒 (upgrade 至大size)哩个配搭啱晒平时中意食较重口味的人,菠萝加烟肉烧一烧~ wowwwww 唔系讲笑,咸香咸香,惹味十足。🧀🥚 芝士蛋蒜韩牛汉堡扒 (upgrade 至大size)邪恶的配搭,好彩汉堡扒唔系好油,所以整体上就会Balance。🍜 韩式汤乌冬本来想拣冰薄冻乌冬,因为好似比较特别,不过就售罄了 😭 韩式汤乌冬用了鲣鱼同鲭鱼做高汤,乌冬烟韧弹牙,配料就有烧牛肉+
每张台都有独立抽风系统,所以不会有很大油烟味。
🥢🍽️ 两人套餐 Set 4 (HKD366)
🍍🥓 菠萝烟肉韩牛汉堡扒 (upgrade 至大size)
🧀🥚 芝士蛋蒜韩牛汉堡扒 (upgrade 至大size)
🍜 韩式汤乌冬
本来想拣冰薄冻乌冬,因为好似比较特别,不过就售罄了 😭 韩式汤乌冬用了鲣鱼同鲭鱼做高汤,乌冬烟韧弹牙,配料就有烧牛肉+腐皮。
🍹 百香果柠檬水果茶
唔系讲笑,大家睇相都见到系超级大杯,好彩我平时做开运动,如果唔系拎起一定手都震埋!店家加上左2片柠檬令百香果味更出~
题外话/补充资料:
❗ 记得记得睇左烧肉教学先, 同埋著深色衫~