2017-05-31 57 浏览
成日收工都经过元州邨 隔离都系啲连锁式既餐厅食肆 今日有啲兴致就两个人入咗去食晚餐喇!入到去见到个楼面好大 见到人人枱上都有个炉 可能因为要留多啲位俾啲员工即场表演炒饭 好宽阔又唔使逼!正同其他韩国餐厅一样同样系先上前菜 有泡菜 腌萝卜 芽菜 菠菜 枱面有胶樽装水 同餐具 感觉好正宗侍应放低咗个炉然后oppa就拎埋啲食材过嚟炒饭啦! 望住佢由一堆白饭加左枱上嘅韩式烧烤汁 炒炒下变咗个星形 再落蛋浆同芝士 过程比完成品卖相更好 食重口味既可以自己调味 豚肉呢就唔太显眼呢个泡菜蚝仔煎饼 好似食紧打冷蚝饼fusion韩式泡菜饼咁 食煎饼最怕太厚未熟 呢个饼就very good!酱腌莞岛鲍鱼 烟韧度啱啱好 用咗20种腌料调味 味道十足炎炎夏日黎个菠萝冰! 正呀!  原个菠萝上  Hite生啤 收工后啤一啤条气即刻gur晒! 因为地点对我黎讲都就脚 同埋坐得舒服又唔洗同人逼 野食又好味 所以都会再番黎
成日收工都经过元州邨 隔离都系啲连锁式既餐厅食肆
今日有啲兴致就两个人入咗去食晚餐喇!

好宽阔又唔使逼!正

前菜
枱面有胶樽装水 同餐具 感觉好正宗

侍应放低咗个炉
然后oppa就拎埋啲食材过嚟炒饭啦!

汉拿山豚肉炒饭

酱腌莞岛鲍鱼 烟韧度啱啱好 用咗20种腌料调味 味道十足
菠萝冰

炎炎夏日黎个菠萝冰! 正呀!  原个菠萝上

Hite生啤

Hite生啤 收工后啤一啤条气即刻gur晒!

2017-05-31
前菜