2015-03-18
收工去会合靓女朋友T跟住就约埋靓女朋友R齐齐入沙田,我地BOOK左去打边边呀!我地今日去一间好有特色的食店打边边,系之前电视见到一直都想试,但要入沙田真系好似好远咁㖞!今日就特登来喇!睇个门口真系好特别㖞!入面D装修都好得意架,其实都唔算系装修,只系将人家冇用的东西,用脑想一想再做装饰,就变成这么特别的一个食店了这食店其实系一个旧屋邨内的『冬菇亭』,但经过用心装饰后,就变得特别及令人怀念的集体回忆了LEE度唔似一般大排当,好干净, 枱与枱又唔会好近,仲要一D都唔嘈,重点系有冷气,仲要几凉添!坐低后,朋友E都到了,可以叫野食喇叫左野后就捞下酱先醉鸡汤底~~~个汤好清但酒味好浓,真系好香好好饮盛记腐皮卷~~~唔似一般火锅店的,质感厚厚的,仲要系即炸的,浸一浸汤食更好吃虾胶&墨鱼胶酿油炸鬼~~~又系即叫即做的,上枱时热辣辣的,好味呀!虾胶同墨鱼胶都做得好弹牙,GOOD叫哂野先见到LEE个餐,又真系好抵㖞!下次再来时可以试试手切本地牛~~~切得薄薄的,放入滚汤灼一灼就食得,牛味好香浓,NICE黑豚肉~~~好味㖞,肉味好香GOOD醉鸡~~~个鸡鸡好滑店员话滚汤倒入全部鸡鸡,转小火计时5分钟就食得
睇个门口真系好特别㖞! 入面D装修都好得意架,其实都唔算系装修,只系将人家冇用的东西,用脑想一想再做装饰,就变成这么特别的一个食店了 这食店其实系一个旧屋邨内的『冬菇亭』,但经过用心装饰后,就变得特别及令人怀念的集体回忆了
坐低后,朋友E都到了,可以叫野食喇
叫左野后就捞下酱先
叫哂野先见到LEE个餐,又真系好抵㖞!下次再来时可以试试
店员话滚汤倒入全部鸡鸡,转小火计时5分钟就食得!
D鸡鸡真系超级滑,酒味又入哂鸡肉,正呀!
不过厚肉的就要煮耐小小喇!
题外话/补充资料:
LEE度D食材真系几新鲜,而且都几有HEART
店员个个都好有礼貌,每一个都笑笑口的